Tervetuloa blogiini, ja toivottavasti viihdyt lukiessasi tekstejäni!
Kerron pääasiassa akvaarioistani ja kaikkeen siihen liittyvästä sekä akvaristin arjesta iloineen, suruineen sekä kiinnostuksesta plekoihin ja muihin persoonallisiin kaloihin. Löydät myös blogistani tietoa satunnaisista akvaariokaloista (mm. niistä mitä minulla on/on ollut akvaarioissani).

tiistai 3. joulukuuta 2013

Elonmerkkejä blogissa kirjoitus-tauon jälkeen

Heippa taas kaikille lukijoille.

Kirjoitus-taukoa tässä on ollut noin puoli vuotta.
No ei sillä, että olisi muutenkaan ollut paljoa kirjoitettavaa. Kesällä oli vähän taukoa akvaarioista, tietenkin ruokin ja vaihdon vedet ym perushoidot, mutta akvaariharrastus ei sen enempää innostanut. No nyt tämä akvaario-kausi taas alkoi ja akvaariot on alkaneet taasen kiinnostaa enemmän.

Isomman akvaarion kanssa kaikki on mennyt tähän asti ihan hyvin (ja toivottavasti meneekin tästä eteenpäin), ja on sinne muutama uusi asukaskin tullut. Kävin syyslomalla hakemassa Jyväskylästä valkopalloplekon, joka oli jo aikuinen ja komea 13 cm päästä pyrstöön mitattuna. Sitten viime viikonloppuna hain Faunattaresta rubiinibarbi parveen lisää kavereita. Ostin myynti altaan loput pikku rubiinibarbit, jotka pääsivät kirmailemaan isompaan akvaarioon isompien rubiinibarbien kanssa. Aluksi vähän jännitti ettei iso lehtikala söisi pieniä muutama kolmen sentin mittaisia rubiinibarbeja, mutta on se ne nyt jättänyt toisaiseksi rauhaa. Harmillista oli, että jouduin luopumaan kahdesta muusta lehtikalasta, kun yksi isoin alkoi kiusaamaan kahta pienempää ja sitten kun olin lahjoittanut isoimman pois niin toiseksi isoin alkoi kiusata pienintä lehtikalaa, josta jouduin luopumaan. Nyt minulla on vain yksi lehtikala, joka tuntuu minusta olevan yksinäinen, mutta en oikein uskalla ottaa sille kaveria,koska pelkään ettei se hyväksyisi sitä vaan alkaisi kiusaamaan sitä.

Pienemmässä akvaariossa kalat ovat olleet vähän sairaita, platyillä alkoi jo kesällä huonon vedenlaadun takia (vedenvaihtojen puute) kalojen kunto heiketä ja osa platykannasta onkin kuollut tämän syksyn aikana. Nyt mulla on neljä ulkoisesti ihan hyvänkuntoista platya, että saa nähdä ja mä toivon että edes ne jäisi eloon ja voisin ostaa niille seuraksi muutaman uuden platyn ja saisin elvytettyä platykantani. Siitä oppineenä täytyy sanoa, että paras tapa pitää kalat terveinä on vaihtaa vettä säännöllisesti eikä antaa niiden repsua vaikka kuinka ei akvaarioharrastus kiinnostaisi.

Että tällaisia ajatuksia tänään ja toivotan kaikille hyvää alkanutta joulukuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti